Recepten

Crêpes

Voor het beslag

  • 200 gr bloem
  • 4 eieren
  • 3 el suiker
  • ¼ tl zout
  • 500 ml melk
  • 60 gr boter, gesmolten
  • eventueel een smaakmaker, zoals vanille, oranjebloesemwater, rum of cognac.

Verder nodig

  • boter, om in te bakken

Bereiding:

Doe de bloem, eieren, suiker, het zout en ¼ van de melk in een kom en mix dit tot een homogene massa. Voeg geleidelijk aan de rest van de melk toe tot een klontjesvrij beslag. Voeg als laatste, al mixend, de gesmolten boter door het beslag en klop dit nog even goed door. Laat het beslag minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm een grote crêpe- of koekenpan of een crêpeplaat op middelhoog vuur en smelt hierin een klontje boter. Giet wat van het beslag in de pan en verdeel het gelijk tot een dun laagje over de gehele pan. Bak de crêpe tot de bovenkant droog is en keer deze dan met behulp van een spatel. Bak vervolgens kort op de andere zijde en serveer de crêpe (lauw)warm.

 

Serveersuggesties:

  • suiker (gewone, fijne, rietsuiker, poedersuiker, basterdsuiker)
  • boter
  • jam/vruchtencompote (bijvoorbeeld deze met rabarber en aardbei!)
  • Nutella® (of deze zelfgemaakte pasta met framboos en lavendel)
  • speculoospasta
  • vers fruit
  • ijs
  • opgeklopte slagroom
  • gesmolten chocolade (melk, puur of wit)
  • stroop

BRON: rutgerbakt.nl